Årliga evenemang

Här hittar du information om de evenemang som återkommer varje år. 

Bringetoftabladet delas ut tre gånger per år och här hittar du information om datum och klockslag för de olika evenemangen. I bladet finns även information om ytterligare evenemang som tillkommer under året.

Årsmöte

I februari månad håller Bringetofta samhällsförening årsmöte. Efter årsmöteshandlingarna finns någon form av underhållning. Samhällsföreningen bjuder på fika.

Valborgsmässofirande i Brunkeberg

På valborgsmässoafton hälsar vi våren välkommen i Brunkeberg. Kyrkokören sjunger flera traditionella vårsånger och därefter hålls ett vårtal. Medan vårelden sprakar och värmer finns det korv och kaffe att förtära.

Vårstädning av Forsabadet

Vår fina badplats behöver städas efter vintern. Detta sker alltid den 1 maj kl. 18:00. Tag med räfsan och hjälp oss så bjuder föreningen på korv och dricka. 

Aftonvandring på nationaldagen

Traditionsenligt har vi aftonvandring på Sveriges nationaldag den 6 juni.
Vi samlas kl. 18:00 för en vandring i bygden. Tipspromenad. Tag med egen kaffekorg. Mer information om plats kommer.

Midsommarfirande i Bringetofta

I Bringetofta håller vi midsommarfesten på torsdagskvällen innan midsommar. Klockan19:00 börjar midsommarfirandet som inleds med tipspromenad och chokladhjul. Därefter reses midsommarstången och dansen kring stången kan börja. I Tunasalen serveras det fika och kvällen avslutas i kyrkan med aftonbön kl. 21:30.

De som vill har möjlighet att delta redan på onsdagskvällen då vi träffas för att klä midsommarstången. Vi samlas vid Bringetofta skola kl. 18:00. Ta gärna med blommor.

Kyrkogårdsvandring

En söndag i augusti anordnas kyrkogårdvandring i Bringetofta. Kvällen startar med gudtjänst eller aftonbön i kyrkan och därefter sker en kyrkogårdsvandring med guide. Kvällen avslutas med att samhällsföreningen bjuder på grillad korv med tilltugg.

Bringetofta marknad

Sista lördagen i augusti klockan 13-16 äger Bringetofta marknad rum. Här finner du ett 50-tal knallar som säljer hantverk och hemlagat. Det finns många aktiviteter under dessa timmar t.ex. ponnyridning, minizoo, ansiktsmålning och yxkastning. Mycket ätbart såsom ostkaka, rökt fisk, isterband och glass m.m. Fri parkering!

Under dessa timmar har vi uppskattningsvis 3500-4000 besökare. Detta får du inte missa, väl värt ett besök.

Boka ditt marknadsstånd genom att maila: marknad@bringetofta.se eller ring till: Julia Floengård telefon 0382-531 75, mobil 073-508 82 46.

Hembygdskväll i Tunasalen, Bringetofta

Hembygdskvällen i Tunasalen äger rum en fredag i början av november månad kl. 18:00. Nyfödda barn i bygden hälsas då välkomna med en grötskål som tillverkats av Tomas Matsson. Därefter är det dags att kora årets Bringetoftare. För att bli årets Bringetoftare måste vissa kriterier uppfyllas (finns information här på hemsidan) och du har möjlighet att lämna förslag på årets Bringetoftare under året. Efter att årets Bringetoftare korats blir det underhållning och fika.

Julkalas i Bringetofta

Julkalas i Bringetofta äger alltid rum första lördagen i december. Kvällen inleds med glöggmingel. Därefter är det dags att hugga in på julbordet som är uppdukat med diverse läckerheter varav en del var hemlagade av några duktiga damer. Efter maten var det dags för underhållning. Här är brukligt att nåon musiker kommer och framför stämningsfull julmusik. Som sig bör på ett julkalas så hälsar tomten på. Barnen får sina klappar och därefter är det dags för kaffe, frukt och gotter där allt oftast har en strykande åtgång. Avslutningsvis fick vi lyssna på julevangeliet. Kalaset brukar locka knappt 100 personer.

Lista med händelser September 2021

Det finns inga händelser för denna månad